Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розробило проект наказу «Про затвердження Гігієнічних вимог до харчоблоку, розташованого в закладі загальної середньої освіти»

Новина
09.10.2020

Даним документом (https://cutt.ly/Kf8lDFe)  буде встановлено гігієнічні вимоги до харчоблоків в школах, зокрема визначено належну гігієнічну практику, дотримання якої необхідне для забезпечення безпечності харчових продуктів під час їх виробництва та/або обігу в закладах загальної середньої освіти.

 

Проект спрямовано на реалізацію Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі, схваленої Указом Президента від 25 травня 2020 року № 195/2020,  а також Плану заходів з реформування системи шкільного харчування, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України  1008 від 05.08.2020 р.

Проект наказу  визначає гігієнічні вимоги під час виробництва та обігу харчових продуктів у закладах загальної середньої освіти, зокрема до:

- виробничих приміщень, обладнання та інвентарю харчоблоку;

- транспортних засобів, що здійснюють перевезення харчових продуктів на харчоблок;

- поводження з харчовими відходами;

- персоналу, який працює на харчоблоці;

- постачання, виробництва та зберігання харчових продуктів на харчоблоці.

Ухвалення проекту дозволить:

- змінити застарілі підходи до організації шкільного харчування і перейти до кращих європейських практик;  

- знизити ризики харчових отруєнь в закладах загальної середньої освіти.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше