Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В Богородчанському районі скасовано карантинний режим щодо західного кукурудзяного жука

Новина
26.08.2020

Головне управління Держпродспоживслужби в області повідомляє, що  розпорядженням Богородчанської районної державної адміністрації від 19 серпня 2020 року № 191 скасовано карантинний режим щодо західного кукурудзяного жука (Diabrotica virgifera virgifera) на площі 20 га в селі Горохолино Богородчанського району.

Рішення прийнято на підставі подання державного фітосанітарного інспектора управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, керуючись ст. 33 Закону України «Про карантин рослин».

 

Довідково

Західний кукурудзяний жук - регульований шкідливий організм обмежено поширений в Україні.  Небезпечними є як дорослі особини (жуки), так і личинки.

Личинки живляться корінням кукурудзи, що призводить до зменшення кореневої маси і ураження гнилями. Жуки живляться пилком, незрілими зернами та листям кукурудзи. Рослини пошкоджені личинками жовтіють, відстають у розвитку, в’януть, а нерідко – гинуть. Пошкоджені дорослі рослини під час сильних дощів і вітрів легко злягають і стебло набуває форми «гусячої шиї»

Розповсюдження яєць та личинок цього жука можливе з транспортом, залишками ґрунту на насінні. Перенесенню жуків на великі відстані сприяє вітер.

Фітосанітарні заходи: дотримання сівозміни (висівати кукурудзу на одному і тому ж полі можна лише раз на 3 роки); обробка рослин пестицидами.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше