Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

«Івано-Франківськгаз Збут» нагадує: тривалі борги за газ є підставою для припинення отримання субсидій

Новина
17.11.2020

Станом на 16 листопада заборгованість мешканців Прикарпаття перед ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» за спожитий газ складає 436,24 млн грн. У порівнянні з вереснем ця цифра зросла на 87,9 млн грн.

За даними Асоціації постачальників енергоресурсів, до якої належить і ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут», за спожите у вересні 2020 року блакитне паливо В Україні розрахувалося лише 40% домогосподарств.

Експерти Асоціації вказують, що традиційно в державі з вересня по лютий рівень розрахунків за житлово-комунальні послуги різко знижується, а листопад за статистикою є найгіршим місяцем за рівнем оплати населенням ЖКП.

"Зазвичай українці намагаються погасити накопичену за холодний сезон заборгованість у міжопалювальний період", - зазначає перший заступник голови правління Асоціації Євген Нацвін-Степанов.

У той же час, ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» нагадує, що через несплату комунальних платежів, в т.ч. за спожитий газ терміном більш як три місяці і наявності заборгованості сума якої перевищує 340 грн. - боржник втратить право на отримання субсидії на наступні періоди.  Втім, укладений договір реструктуризації з компанією-постачальником газу гарантує збереження грошової соцдопомоги від держави.

«Заборгованість реструктуризується на строк до 12 місяців залежно від суми заборгованості та рівня сукупного доходу на дату реструктуризації. Зазвичай заборгованість необхідно погашати рівними частинами, а розмір першого внеску складає від 30 до 50 відсотків. У разі, коли доходу споживача не вистачає для повного погашення протягом 12 місяців, як виняток, строк дії договору може бути продовжений. Як правильно оформити заяву та інші деталі можна уточнити в Контакт-центрі за телефоном 0342 76 63 04», - говорить начальник відділу продажів фізичним особам ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Леся Хараїм.

На час карантину «Івано-Франківськгаз Збут» не застосовує штрафні санкції за прострочення оплати за спожитий газ, а також не припиняє поставки газу боржникам. Однак такі послаблення жодним чином не означають, що можна несвоєчасно оплачувати рахунки. Адже в компанії уже готують документи для стягнення боргів у судовому порядку. Аби уникнути перспектив судових позовів та втрати субсидій, рекомендуємо мешканцям Прикарпаття, які боргують за спожитий газ, укласти договори реструктуризації боргів.

Зважаючи на епідемічну ситуацію в області рекомендуємо нашим клієнтам уникати місць масового скупчення людей та оплачувати рахунки за газ дистанційно. Для вас працюють онлайн сервіси сайту 104.ua: Особистий кабінет, мобільні додатки для Android та iOS, а також вайбер-бот. Окрім того, розроблена експрес-реєстрація, яка дозволяє створити Особистий кабінет на сайті 104.ua всього за один дзвінок.

Для цього потрібно зателефонувати до Контакт-центру за номером 067 65-65-104 і повідомити оператору номер особового рахунку (він є в платіжці кожного клієнта). Оператори самі зареєструють кабінет, а споживач у СМС отримає логін та пароль до нього.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше