Інформуємо про хід виконання Плану державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження в Івано-Франківській області
Відповідно до Плану державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження при внутрішньому обігу, на 2020 рік передбачено провести дослідження 1120 зразків.
З метою вивчення стану забруднення харчових продуктів хімічними елементами, фосфорорганічними, хлорорганічними сполуками, мікотоксинами, радіонуклідами, перитроїдами. пестицидами, спеціалістами Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з початку року відібрано 934 зразки.
За результатами проведених лабораторних досліджень за показниками безпеки встановлено перевищення допустимого рівня нітратів у двох зразках буряка столового, відібраного у ФГ « Фортуна» (с. Негівці, Калуський район) та в капусті білокачанній ФГ «Дадів» (с. Насташине, Галицького району).
З метою не допущення на споживчий ринок небезпечної продукції, Розпорядженням Головного державного інспектора в Івано-Франківській області, операторам ринку ФГ «Фортуна» та ФГ «Дадів» заборонено реалізацію буряка столового та капусти білокачанної відповідно в кількості 320 кг та 1300 кг, зобов’язано в 10 денний термін визначитись з подальшим поводженням невідповідної продукції.